lunes, 8 de septiembre de 2008

TRIATLÓ DE BANYOLES 2008 I DUATLÓ DE VILALLONGA DE TER

Excel·lent ambient triatlètic aquest dissabte a Banyoles amb més de 400 participants que fan palès que el triatló està de moda. El dia no va acompanyar gaire, ja que va ploure durant tot el transcurs de la prova fent especialment perillós el tram de bicicleta.
La triatló de Catalunya disputada a Banyoles, de modalitat olímpica (1500 m natació, 40 Km. bicicleta i 10 Km cursa a peu) reobria les competicions després del descans del mes d’Agost, malgrat això sembla que els triatletes no descansin mai, ja que la setmana anterior el nombre d’inscripcions programades per l’organització ja estaven esgotades, hi molta gent es va quedar fora de la competició.
Tot el triatló es disputa per la comarca del Pla de l’Estany, es neda al llac de Banyoles, la bicicleta es una volta circular per la comarca amb molts tobogans i una pujada moderada casi al final del recorregut i els 10 Km. de cursa a peu son dos voltes per un circuit de terra al voltant del llac, amb moltes ziga-zagues, amb les mirades dels nombrosos turistes que ha anat a passar el cap de setmana en aquest lloc tant turístic.
En Miquel Blanchart del CN SABADELL es va adjudicar la prova amb un temps de 1:58:41 mentre que els representats del CAI-PETROMIRALLES van quedar en pos. 125 Jordi Escudé amb 2:20:10, en pos. 207 Elena Barlabé amb un temps de 2:29:40 i en una destacada quarta posició de la classificació femenina que va encapçalar l’Alba Xandri que milita al Club Triatló Berga, l’Óscar Torres va quedar en pos. 273 amb un temps de 2:37:39.

També aquest cap de setmana es va disputar a Vilallonga de Ter la segona prova de duatlons d’alta muntanya, Salomon XM Duathlons Series, que s’havia aplaçat per mal temps el 18/5/08.
En un paisatge realment espectacular com es el Ripollès, els duatletes han competit sobre una distancia de 46 Km extremadament durs 16 Km amb BTT, 12Km de running pujant 2 pics, un d’ells el pic del Balandrau de 2590 m. i 18 Km mes amb BTT. El desnivell positiu acumulat total de la prova es de 2200 m.
El guanyador de la prova va ésser Toti Bes del Club ski Camprodon ,que va rentabilitzar el coneixement del territori, amb un temps de 2:49:33, en l’apartat femení la Neus Parcerisas del CN Reus es va emportar el triomf amb un temps de 3:29:40.
Els representats de CAI-PETROMIRALLES van tenir una excel·lent actuació amb les següents classificacions:
72 Pera Gabarro 3:15:54
94 Miguel Angel Aguero 4:01:26 ( va punxar al descens )
124 José Roque Ríos 4:15:10

El tiempo fue fantástico con sol todo el día y poco aire. Unos 225 corredores se iniciaron en la prueba, primer tramo de BTT con 16Km de subida constante, incluso para muchos con algún tramo a pie por culpa de un par de rampas del 40% con hierba mojada, no obstante el primer grupo (unos 50) las subieron montados, transición y tramo a pié con subida vertical de 3km al primer pico para después descender otros 3 km y volver a subir otros 3km al punto más alto, el Balandrau, fuerte bajada de nuevo hasta la transición (Castell del moros), último tramo en BTT de 18km, unos 4km llaneando y bajada de vértigo con muchos regerones y piedras hasta llegar de nuevo a Vilallonga