martes, 29 de mayo de 2012

IV HALF CHALLENGE MARESME 2012 - CAMP.MÓN BOMBERS I POLICIES

Elena Barlabé, del CAI Triatló Petromiralles, es proclama Campiona del Món de policies i bombers en triatló de llarga distància per quarta vegada consecutiva.

El passat diumenge, 27 de maig, es va disputar  la 4a Half Challenge costa del Maresme a la ciutat de Calella de Mar sobre les distàncies de mig Ironman. És a dir, 1900 m de natació, 90 km de bicicleta de carretera i mitja marató (21 km) de cursa a peu. La prova va comptar amb 1573 participants, 135 dels quals eren noies. En el tram aquàtic, els participants van trobar un bon estat de la mar que els va permetre superar-lo sense gaire dificultat addicional. El vent no va aparèixer com es pensava inicialment, així que les dues voltes de 45 kmCalella-Mataró, amb un circuit tancat al transit, es van poder realitzar amb normalitat. Per acabar, els triatletes van realitzar dues voltes Calella-Santa Susanna a peu completant la distància corresponent a una mitja marató. La forta calor va fer que aquest darrer tram, ja de per sí complicat per la fatiga acumulada, s’endurís.
Els guanyadors absoluts van ser l’Alemà Per Bittner amb un temps de 3:50:35 i la danesa Camilla Pedersen amb un temps de4:14:24.

La Half Challenge va englobar el World Championship Police & Fire (campionat del món de Policies i Bombers). Per poder optar al Mundial de policies i bombers els participants van haver derenunciar a la resta de categories i sortir en la sortida única per aquest campionat. Tampoc classificava per al campionat d’espanya de llarga distància.
L’Elena Barlabé va tornar a la línia desortida per quarta vegada consecutiva per defensar el campionat mundial aconseguit en les tres darreres edicions. La igualadina va sortir de l’aigua en un tempsde 34:19 en tercera posició. Així que al tram de bicicleta va haver de fer unabona remuntada per atrapar les dues triatletes de davant i va realitzar un molt bon parcial de 2:47:41. Tot i així, l’Elena va haver de fer un darrer esforç ala mitja marató per mantenir les distàncies amb la segona classificada que va sortir de l’aigua darrera de la catalana i també va remuntar dues posicions. Finalment, va marcar un temps de 1:42:32 a la mitja marató i va arribar a la línia de meta amb un temps total de 5:04:32 proclamant-se per quart any consecutiu Campiona del Món de policies i bombers de triatló de llarga distància. La segona classificada, l’anglesa Janet Livesey, va arribar 9 minuts més tard i la tercera, la francesa Corinne Tesson, a 23 minuts de l’Elena.

Per part del CAI Triatló Petromiralles tambéva participar el Ricard Solé. El triatleta igualadí va sortir de l’aigua en untemps de 39:47; va finalitzar el tram de bicicleta en 2:58:04 i va completar la mitja marató en un temps de 1:45:21. Va creuar la línia de meta en un temps total de 5:23:12 en la posició 44a del seu grup d’edat de 45-49 anys.