martes, 6 de marzo de 2012

XXI DUATLÓ DE REUS 2012

Aquest diumenge passat, 4 de març, 221 duatletes van prendre la sortida a la XXI duatló Ciutat de Reus, proba puntuable pel circuit català de duatló i lliga de clubs. La duatló que durant els últims anys ha estat en el punt de mira per la mala organització i la perillositat del circuit de ciclisme (un tram passava per l’autovia sense estar tallada al trànsit), aquest any ha millorat alguns aspectes, com pot ser canviar totalment d’ubicació el circuit de ciclisme, però ha continuat amb la mancança de voluntaris i claredat en els circuits. Un exemple clar es que les noies que van realitzar la duatló van sortir 3 minuts mes tard que els nois i per una manca de coordinació amb els voluntaris que es trobaven a les cruïlles al passar els nois aquests van marxar, deixant a les noies sense indicacions de per on havien de córrer. Al final les noies van acabar fent gairebé 2km més del que tocava, però per sort totes van realitzar el mateix circuit i no va haver problemes al realitzar les classificacions finals.

A banda d’aquest incident, la duatló que va ser de tipus esprint (5km-22km-2km) va transcórrer amb un sol radiant i la van finalitzar 190 duatletes, 27 de les quals van ser noies. Els guanyadors absoluts de la prova van ser l’Eduard Queralt del C.N.Reus Ploms amb un temps de 1:01:30 seguit de L’Ivan Limia del CERRR Igualada i tercer va ser el León Martín Drajer del C.T. Runners World.Pel que fa a les noies la guanyadora va ser la Junior Carla Bertos del C.N. Prat Triatló amb un temps de 01:20:39 amb un esprint final amb la veterana Montserrat Cinca del C.N.Reus Ploms. Tercera de la general i primera de la categoria absoluta va ser la Igualadina del C.A.Igualada Triatló Elena Barlabé, amb un temps de 01:21:35, mantenint així el lideratge del circuit català de duatló 2012. Per equips els guanyadors van ser els amfitrions de la proba, el C.N.Reus Ploms tant en homes com en dones. La pròxima duatló del circuit català es a la Garrotxa, concretament a Castellfollit de la Roca, on també engloba el Campionat Nacional de Catalunya per categories.