miércoles, 1 de julio de 2015

CAMPIONAT D'ESPANYA DE MITJA DISTÀNCIA A VALÈNCIA 2015

Anna Noguera del CAI triatló Petromiralles subcampiona Espanya absoluta en triatló de mitja distancia
Jordi Moreno i Eva Ribalta campió i subcampiona d'Espanya respectivament de la seva categoria
Diumenge dia 28 a les 7h del matí es donava la sortida del Triatló de València 113, Campìonat d'Espanya Absolut de Triatló sobre les distàncies de 1.900m de natació, 90km en bici i 21km corrent. El sol reflexava fort al mar, ben tranquil a l'hora de sortir, ja amb una temperatura elevada que va fer que l'ús del neoprè no fos permès en el tram de natació. El circuit de ciclisme, a una sola volta, era bastant planer (300m de desnivell), però contava amb una zona cronometrada de pujada en què Anna Noguera va aconseguir el 3r millor temps femení, fent-se amb el bronze. Les altes temperatures, la xafogor i la incidència del sol van endurir el darrer tram de la cursa que consistia en 21km corrent a una sola volta que recorria els edificis i monuments més emblemàtics de València.

En representació del CAI Triatló, Anna Noguera participava a la prova Èlit Femenina fent una natació regular i sortint despenjada del primer grup de noies, sortia ràpid en bici per remuntar fins a la 4a posició. 2min 45segons separaven a l'Anna de la victòria en el moment de posar-se a córrer, però les coses canviaven molt durant la cursa a peu, la que les temperatures havien pujat fins a números vermells i la deshidratació era considerable en tots els participants. L'atleta del CAI remuntava posicions en els primers 5km de cursa a peu, posant-se en una increíble 2a posició. Els darrers 16 km fins arribar a meta es feren llargs, però Anna va saber regular les forces i mantenir el subcampionat fins a creuar la lína d'arribada. L'alegia era absoluta, ja que això significava la medalla de plata en categoria absoluta per darrere de Sara Loher (CNVic ETV ) i davant de Mabel Gallardo (CTDiablillos de Rivas); i l'or en categoria sub23.

Els guanyadors de la prova masculina foren Emilio Aguayo (CT Laboratorios Sys), Raúl Amatriain (Saltoki Trikideak) i Josep Torres (Ferrer Hotels).

En la prova de Grups d'Edat, el CAI Triatló també va comptar amb una participació esplèndida aconseguint Jordi Moreno el Campionat d'Espanya de 55-59anys (amb un parcial de ciclisme impressionant com sempre) i Eva Ribalta el Subcampionat del grup 40-44. Pere Porta acabava en 27a posició del grup 45-49 i Ricard Solé completava una bona natació i ciclisme, patint les fortes temperatures i xafogor de València.